Brightspace-support

Ouriginal koppelen aan een Assignment

Updated on

Ouriginal is een tool die plagiaatscans uitvoert. Deze tool is geïntegreerd in Brightspace en kan gebruikt worden om Brightspace Assignments te scannen voor eventueel plagiaat. Nadat een Assignment is aangemaakt, kan Ouriginal gekoppeld worden aan de opdracht om het geschreven werk van de studenten te scannen op plagiaat.

Een Ouriginal Assignment aanmaken bestaat uit de volgende drie stappen:

Studenten kunnen hun opdrachten dan inleveren en hun similariteitsrapport inzien (als deze optie is aangevinkt).

1. Een Assignment aanmaken.

Begin bij het aanmaken van een Assignment. Voor meer informatie over het klaarzetten van een Assignment, lees: Hoe maak ik een Assignment (opdracht) aan?

2. Ouriginal aanzetten voor de Assignment

Ga naar  Course Tools en klik op Ouriginal nadat de Assignment is aangemaakt.

Nu opent een nieuw scherm genaamd Plagiarism Detection Overview. Daar staat een overzicht van alle assignments (zie onderstaande afbeelding). Onder Turn On/Off Plagiarism Detection is het mogelijk om Plagiaat Detectering aan te zetten voor de assignment. Wanneer de slider naar rechts staat en blauw gekleurd is, betekent dat de plagiaatscanner actief is.

Studenten kunnen niet standaard zien dat Ouriginal geactiveerd is. Informeer ze hierover, bijvoorbeeld door middel van een announcement.

Let op voor toevallige zelf-plagiaat. Als een student hetzelfde document of een verbeterde versie inlevert bij een inlevermap die niet de oorspronkelijke inlevermap is, dan wordt het document als plagiaat bestempeld, ongeacht het vak waarin de Assignment is gegeven. Als dit gebeurt, kan de docent ervoor kiezen om bepaalde bronnen niet mee te laten tellen in de plagiaatscan. Dit kan gedaan worden onder het "Sources" tabblad in het similariteitsrapport zodat er geen zelf-plagiaat gescand wordt. Voor meer informatie, klik op de FAQ Can a student commit self-plagiarism?.

Optioneel: Het is ook mogelijk om Display Similarity Report to Students Upon Submission aan te vinken, waardoor studenten inzage hebben tot hun eigen similariteitsrapport. Studenten zien dan zo goed als hetzelfde als de docent, minus bepaalde details. Als een student iets verandert aan het rapport (bronnen weghalen), dan verandert dat niks aan het rapport van de docent en vice versa.

3. Een Assignment uploaden

Het is belangrijk om te weten dat studenten pas een similariteitsrapport kunnen bekijken als ze hun opdracht hebben ingeleverd.

Studenten kunnen een opdracht inleveren in de relevante Brightspace course door middel van de Assignment tool. De student krijgt dan een geautomatiseerde email van Brightspace waarin wordt bevestigd dat de inzending is gelukt.

De maximale uploadgrootte voor Ouriginal is 200MB. Als een groter document moet worden ingeleverd, zoals bijvoorbeeld een scriptie, breek deze dan op in hoofdstukken die kleiner zijn dan de maximale documentgrootte.

Previous Article Rubrics: goed om te weten en veelvoorkomende vragen
Next Article Bekijken en interpreteren van het Similarity Report
Still need help or want to follow a training? Contact Us