Brightspace-support

Bekijken en interpreteren van het Similarity Report

Updated on

Bekijken van het Similarity Report

Er zijn twee manieren om bij Ouriginal similarity reports te komen: via Assignments en via Ouriginal op de navigatiebalk.

Ouriginal report bereiken via het Assignment menu:

Ouriginal similarity scores kunnen worden gezien als je een opdracht inzending in “Assignment submissions” bekijkt. De gelijkenis score is zichtbaar bij Users tabs als percentage. Een hoger aangegeven percentage betekent dat de opdracht meer overeenkomsten heeft met documenten in de database van Ouriginal. Docenten kunnen op het percentage-icoon klikken en een gedetailleerd rapport zien. Wanneer een waarschuwingsicoon in plaats van een gelijkenis percentage wordt getoond is het Brightspace niet gelukt om een gelijkenis score te berekenen.

Om toegang te krijgen tot het bijgewerkte overzicht en het Ouriginal report:

  1. Klik op Assignments in Course tools.
  2. Open de assignment die je wilt bekijken.
  3. Het overzicht bevat een kleurgecodeerde gelijkenisscore, zoals hieronder.
  4. Klik op de weergegeven score om het gelijkenisrapport op de Ouriginal-site te bekijken (zie onderstaande afbeelding)
Toegang krijgen tot een Ouriginal report via het Ouriginal menu:
  1. Zodra je bent ingelogd in Brightspace selecteer je de cursus die de opdracht bevat waarvoor je het similariteitsrapporten wilt bekijken.
  2. Via de bovenste navigatiebalk selecteer je Course tools en dan Ouriginal.
  3. Ga naar Plagiarims Submission Details. Je ziet een overzicht van alle ingeleverde assignments van leerlingen. Je kunt ook filteren op een specifieke assignments of zoeken naar een specifieke leerling of groep door gebruik te maken van de Filters (zie afbeelding hieronder)
  4. Klik op Show details voor het rapport dat je wilt zien. Klik dan op de naam van het document en klik op View Report. Een nieuw venster wordt geopend met een rapport (zie details hieronder).

In het nieuwe venster zie je een overzicht van het document samen met documentdetails en de bronnen van het mogelijk geplagieerde materiaal. Je kunt het verslag ook downloaden in PDF-formaat; je kunt dit rechtsboven doen op de pagina met de downloadknop (zie onderstaande kop)

Similarity report interpreteren

Let op: Het percentage van de gelijkenisrapportage is geen concreet percentage plagiaat in het document. Het is een indicatie van de hoeveelheid verdachte tekst in het document. Controleer en beoordeel altijd of de gemarkeerde tekst plagiaat is of niet.

Analyse overzicht

De Analysis overview is de landingspagina van het Ouriginal-rapport. Op deze pagina wordt een samenvatting van de resultaten gepresenteerd. Het toont het aantal tekstuele overeenkomsten en geeft waarschuwingen waar deze zijn gevonden in het document en de algemene gelijkenisscore.

  1. Document Overview Bar: Deze balk wordt gebruikt om een snelle blik te werpen op de bevindingen in het document. Door op een bevinding te klikken  worden meer details over die specifieke overeenkomst of waarschuwing getoond.
  2. Findings: Dit vak toont het aantal overeenkomende teksten en waarschuwingen (waarschuwingen hebben geen invloed op de similariteitsscore, zij tonen een ongewoon gebruik van tekens in het document).
  3. Similarity: Twee gelijkenissen worden getoond; het geaggregeerde gelijkenispercentage van de opdracht en de gemiddelde gelijkenis van de ontvanger. Het gemiddelde van de ontvanger kan door verschillende redenen beïnvloed worden, gelieve deze score te negeren.
  4. Submission Details: Hier vind je alle nodige informatie over het document, inclusief het unieke submission ID.
  5. Reset Option: Met de refresh  knop  wordt het rapport in zijn oorspronkelijke staat teruggebracht (bijvoorbeeld als je bevindingen hebt uitgesloten en het daarom wilt herstellen).
Findings Tabblad

Het Findings tabblad toont de tekst van de student naast de gematchte brontekst. De overeenkomsten worden één voor één getoond. Klik op het Entire document tabblad om het gehele document te zien.

 

  1. Submitted text vs matching text: De overeenkomende tekst wordt getoond met links de door de leerling ingezonden tekst en rechts de tekst van de overeenkomende bron. Het percentage verwijst naar de tekstmatch voor dit specifieke tekstblok.
  2. Include/Exclude findings: Als een bevinding irrelevant wordt geacht is het mogelijk om de bevinding uit het rapport te verwijderen. De bevinding zal dan geen invloed meer hebben op de geaggregeerde overeenkomst van het document.
  3. Types of findings: Navigeer tussen de verschillende soorten bevindingen: Overeenkomende tekst, Waarschuwingen en de Prullenbak (waar uitgesloten bevindingen in belanden).
  4. Source info and link: Dit is de link naar de oorspronkelijke bron. W betekent website, SA betekent studentenopdracht (student assignment) en J betekent inhoud uit een tijdschrift (journal).
  5. View alternatives: Ouriginal toont de overeenkomsten die het algoritme het meest relevant acht. Het is mogelijk om alternatieve overeenkomsten te tonen in het findings tabblad.
Source Tab (Bronnen tabblad)

De Source Tab toont de lijst van alle originele bronnen die in de analyse van Ouriginal zijn gevonden. Naast de bron vindt je het aantal alternatieve overlappende bronnen gevonden door Ouriginal. In De Source Tab is het mogelijk een bron uit te sluiten of over te schakelen op een alternatieve bron. Het is ook mogelijk om een ontbrekende bron URL aan Ouriginal te melden, een verzoek om deze bron te indexeren wordt dan naar Ouriginal gestuurd.

Entire Document Tab (Gehele document tabblad)

Het ingediende document wordt hier in zijn geheel weergegeven. Gekleurde delen van het document geven overeenkomende tekst of waarschuwingen aan. Oranje betekent overeenkomende tekst en paars betekent een waarschuwing. Klik op het Finding-icon links van de tekst om een vergelijking naast elkaar te openen.

Previous Article Ouriginal koppelen aan een Assignment
Next Article Portfolio's in Brightspace
Still need help or want to follow a training? Contact Us